Slik preges påvirkes piercing-moten av skiftende trender

Piercinger, i den bredeste betydningen som omfatter alle typer kroppssmykker som plasseres i et hull i huden, har svært lange aner. Hull i ørene er også svært vanlig i 2023, samtidig som mange nordmenn dessuten har piercinger andre steder på kroppen. Piercing-moten følger åpenbart trender i samfunnet, samtidig som den også påvirkes av andre faktorer.

En enorm bredde i motebildet for piercinger

Hvis du har tenkt skaffe deg en ny piercing, er det selvfølgelig greit å begynne med å tenke over hvor på kroppen du ønsker et kroppssmykke. Tradisjonelle og diskre valg er for eksempel en navlepiercing, men det finnes uendelige muligheter når det gjelder mer eller mindre vågale plasseringer av en piercing.

Denne bredden fører også til at du kan velge mellom et uendelig stort antall forskjellige typer piercing-smykker. På lik linjer med for eksempel ørepynt og andre mer tradisjonelle smykker, kan du finne piercing-smykker i materialer fra gull til tre – kombinert med alle design og fargevalg du kan tenke deg.

Piercing-moten i skjæringspunktet mellom mote og livsstil

I 2023 er piercinger så vanlig at de neppe kan regnes som en type samfunnsprotest, men piercinger hører fortsatt tett sammen med spesifikke valg når det gjelder livsstil og subkulturer. Det er ikke uten grunn at litt mer tradisjonelle og formelle yrker og arenaer, som for eksempel luftfart, fortsatt har egne regler når det gjelder hvis og hvordan piercinger og andre kroppssmykker kan vises frem.

Denne koblingen til spesifikke subkulturer og livsstilsvalg fører naturlig også til at piercing-moten er mer mangefasettert enn mer tradisjonelle moteuttrykk. Selve smykket vil påvirkes av endringer i moten, men samtidig vil slike endringer hele tiden bære preg av endringene innenfor en spesifikk subkultur eller miljø.

Samlet gjør det piercing-moten til noe av det mest spennende du kan utforske når det gjelder dynamiske endringer i motebildet. Kanskje vil du til og med finne inspirasjon til moteuttrykk på helt andre arenaer?