Slik lager du ditt eget moteuttrykk med flott bånd og etiketter

I 2023 er gjenbruk i vinden som aldri før, og mange nordmenn syr eller syr om egne klær. I tillegg er ulike typer håndarbeid, som for eksempel strikking, uten tvil også på vei tilbake i søkelyset. Hvis du har lyst å skape ditt eget moteuttrykk med gjenbruk og egne elementer, kan ulike navnebånd og etiketter bidra til å gi kreasjonene dine et særpreg.

Bånd, merker og etiketter med sjel

I de aller fleste barnefamilier er merking med navnelapper et godt kjent fenomen. Disse strykemerkene eller klistrelappene har et helt konkret praktisk formål, samtidig som moderne navnemerker også kan være dekorative. Imidlertid er det ikke denne nyttefunksjonen vi er på jakt etter når det er snakk om å bruke merker, etiketter og bånd på andre plagg.

Hos nettforhandlere som Ikast etikett er det mulig å designe sine egne strykemerker og navnelapper, men dessuten er det også mulig å velge og vrake i et bredt utvalg vevde bånd, merker og lapper. Disse båndene passer utmerket til for eksempel hjemmestrikkede plagg, men kan også passe fint til noe du har sydd selv fra gammelt tøy.

Diskre plassering eller en del av uttrykket

I noen tilfeller kan det være mer enn nok å plassere et lite bånd inne i et plagg, for eksempel hvis du vil gi hjemmestrikkede gensere eller votter det lille ekstra. Samtidig er vevde bånd og etiketter så vakre at de uten tvil tåler å vises frem, og de kan også gjøre seg godt montert på utsiden av et plagg.

For eksempel kan det være mulig å sy fast et vakkert bånd i naturfarger og gull på et strikket plagg, og gi det den lille prikken over i-en. Slike etiketter eller bånd kan også være et svært godt valg for deg som selger noen kreasjoner via ulike netthandelstjenester. Det kan faktisk være mulig å tjene noen kroner på hobbyen sin!