De nyeste motetrendene innenfor gulv – mye mer enn bare parkett

Motetrender påvirker ikke bare klær, tilbehør og tekstiler, det er også mange forskjellige trender som gir utslag innenfor både farge- og materialvalg når det gjelder vegger, gulv og mye annet interiør i boliger. På en nettside som flottegulve.no kan du oppdatere deg på de nyeste produktene fra en rekke ulike produsenter og merkevarer.

Laminat og andre produktkategorier får mer naturlige uttrykk

Klassiske parkett har vært førstevalget for mange nordmenn både i forbindelse med nybygg og oppussing, men i dag er laminatgulv også et svært godt alternativ. Et laminatgulv er i utgangspunktet en kjerne av naturmaterialer, dekket med en dekorfilm og kraftig lakk. Det betyr at disse produktene i all hovedsak består at fornybare råvarer, men i det siste har designet også i alt større grad reflektert dette.

Hos Flottegulve finner du mange forskjellige laminatgulv som kan være vanskelige å skille fra «ekte» tre. Naturlige dekorelementer og struktur skaper en følelse som ligner på ekte tre, samtidig som laminatet fortsatt er kraftigere enn vanlig parkett.

Vinylgulv, fliser og tepper

Det klassiske vegg til vegg-teppet er kanskje ikke på full fart tilbake i motebildet helt ennå, men det finnes faktisk mange spennende gulvkategorier som kan komplettere parkett og laminat. I gang og inngangsområde kan det være praktisk med fliser, i dag er det også mulig å velge fliser med mange spennende farger, mønstre og teksturer.

Det samme gjelder for både vinylgulv og korkgulv, en annen klassiker som er på vei tilbake. Igjen er det kanskje ikke gulv i ubehandlet naturkork som vil være førstevalget for den motebevisste huseieren, men gulv med en kjerne i kork kan by på en uovertruffen gangkomfort. Det er viktig å huske på dette når man følger motetrendene innenfor gulv, bredden i sortimentet har gjort det enklere enn noensinne å finne et produkt som passer til både dine funksjonelle krav og dine estetiske ønsker – uten å velge parkett.